Sięganie po słodkości to dla wielu obowiązkowy punkt dnia. Czasami bywa remedium na gorszy nastrój, a kiedy indziej po prostu musi być dodatkiem do śniadania czy kawy. Ale trzeba zdać sobie sprawę z tego, że mnóstwo słodyczy, jakie dostępne są w sprzedaży, mają skład, który negatywnie wpływa na zdrowie. Dlatego pora świadomie wybierać słodkości, a jednym z produktów godnych polecenia jest nucciolata. Wszystkie inne kremy orzechowe zostają przy niej daleko w tyle.
Składniki nucciolaty pochodzące z ekologicznych plantacji
Popularne kremy orzechowe, które są uwielbiane przez dzieci i królują na ich kanapkach podczas śniadań i kolacji, zawierają w swoim składzie takie składniki jak olej palmowy, konserwanty czy sztuczne barwniki. Żaden z nich nie jest pożądany w diecie dorosłego człowieka, a co dopiero dziecka. Dlatego chcąc przygotować smaczną i na dodatek zdrową kanapkę w słodkiej wersji, najlepszym wyborem będzie nocciolata włoskiej marki Rigoni di Asiago. Ten gęsty, aksamitny krem powstaje wyłącznie z produktów pochodzenia naturalnego, takich jak kakao oraz orzechy laskowe z ekologicznych plantacji. Nie uświadczy się w nim tłuszczów uwodornionych, wspomnianego oleju palmowego, barwników, aromatów, a także konserwantów ani glutenu. W zamian gotowa nucciolata jest połączeniem pasty z orzechów laskowych, kakao w proszku, cukru trzcinowego, oleju słonecznikowego i odtłuszczonego mleka w proszku, a także masła kakaowego oraz ekstraktu wanilii. Mogą też się znaleźć śladowe ilości orzechów włoskich, migdałów i pistacji.
Krem orzechowy nucciolata zdrową alternatywą dla klasycznych słodkości
Choć masło orzechowe kojarzone jest jako doskonały produkt do spożywania z pieczywem, to można je konsumować na szereg innych sposobów. Nie będąc głodnym, ale mając ochotę na coś słodkiego, można po prostu sięgnąć po łyżeczkę, nabrać nią aksamitny krem i delektować się jego pysznym smakiem. Nuccialata wyśmienicie będzie smakowała również jako nadzienie do naleśników czy krem do ciasta. Kto raz spróbuje kremu orzechowego z wyselekcjonowanych naturalnych składników, który charakteryzuje się intensywnym smakiem, ten nie weźmie do ust już żadnego innego – przepełnionego mnóstwem sztucznych dodatków. Z pewnością każdy łasuch doceni wysoką jakość kremu nucciolata, który na stałe zagości w jego menu.
Krem orzechowy nucciolata to zdrowa słodkość o pysznym smaku, którą z czystym sercem podaje się dzieciom. Świetny skład sprawia, że takimi słodkościami można rozpieszczać siebie oraz swoich bliskich nawet kilka razy dziennie.